27 d’abril, 2006

SANT JORDI 2006


I l’endemà de la dansa, ens esperava una nova diada de Sant Jordi!!. L’agrupació del PSC de Salt, com cada any, teníem una parada de llibres al passeig Ciutat de Girona. Aquest any vam organitzar el sorteig d’un lot de llibres, al mateix temps que oferíem la possibilitat als ciutadans de Salt de poder opinar al respecte de diferents assumptes que els afecten: participació ciutadana, circulació, neteja, seguretat,...

Al ser diumenge, aquest any hi va haver molta gent que es va passejar per les parades. Va ser molt gratificant veure tanta gent. També va ser l’ocasió de poder canviar impressions amb alguns coneguts i amics que feia temps que no veia. La festivitat també va anar acompanyada d’una cercavila dels geganters, els Marrecs amb els seus castells, l’actuació infantil,.... tot plegat una autèntica diada de Sant Jordi.

Acabada la diada vam realitzar el sorteig i els guanyadors del lot de llibres van ser la Sra. Neus i el Sr. Feliciano, tots dos de Salt (la llei de protecció de dades no em permet fer públiques més dades). 250 persones van participar al sorteig i a l’enquesta popular.

Una vegada recollits i tabulats els resultats de l’enquesta assenyalen que l’assumpte que els saltencs valoren més negativament és la circulació. Les obres que durant els últims temps estan en marxa als carrers Francesc Macià i Sant Dionís, juntament amb els canvis de direcció introduïts a l’entrada de Salt pel carrer Sant Antoni a l’alçada de la fàbrica Coma Cros (zona zeta) fa mig any, són els causants del malestar dels ciutadans de Salt al respecte del trànsit. Els saltencs més afectats són aquells que resideixen al sector nord de la població (barri vell, Can Patrach,...), o aquells que porten els seus fills a l’escola bressol El Lledoner i les escoles de la Farga i Pompeu Fabra. Arribar a aquestes zones amb cotxe s’ha convertit en una missió quasi impossible.
En segon lloc la matèria que els ciutadans valoren pitjor és la seguretat ciutadana. Aquesta opinió expressada entenem que va molt lligada al moviment social que reivindica una nova comissaria a Salt i que el passat mes de març va finalitzar la recollida de signatures.

Finalment els enquestats expressen que la neteja no és del seu agrat. La manca de contenidors en algunes zones del nostre municipi (Massana, sector centre,....), que els veïns ja han denunciat a l’ajuntament en diverses ocasions, dóna una sensació de deixadesa i brutícia al nostre poble.

Personalment valoro positivament l’alta participació ciutadana dels saltencs en aquesta enquesta popular i en els propers mesos, conscients del que preocupa als nostres ciutadans, farem propostes en aquest sentit. Finalment voldria significar l’interès dels socialistes de Salt per potenciar la participació dels ciutadans, hores d'ara molt poc estimulat des dels responsables polítics municipals.

Salt, 27 d’abril de 2006