27 de juny, 2006

EL PLA DELS SOCS COM A ÀREA LÚDICA I RECREATIVA, HAN DESCOBERT LA SOPA D’ALL


Encara recordo la primera vegada que vaig anar al Pla dels Socs. Devia tenir 8 o 9 anys. Feia 2 o 3 tres anys que Salt havia recuperat la seva independència (1983). Jo estudiava a l’escola Verge Maria i vam anar fins al Pla dels Socs per celebrar-hi una de les primeres festes de l’arbre que va instaurar l’ajuntament del Salt independent. Allà hi havia el llavors alcalde, Salvador Sunyer. En la meva memòria encara hi tinc guardades algunes paraules de les que ens va dirigir a les nenes i nens allí reunits. En Salvador Sunyer ens va explicar que els Pla dels Socs havia estat un abocador, i que ara tocava recuperar-lo, replantar-lo d’arbres i convertir-lo en un espai perquè tots els saltencs ens sentíssim prop de la natura.

Ara sembla que l’equip de govern ha descobert la sopa d’all! Ahir (27 de juny), el Punt anunciava que “Salt adequarà el Pla dels Socs com a àrea lúdica i recreativa”. Resulta que allò que ja en Salvador Sunyer, fa 20 anys, ens va explicar a unes nenes i nens, que seria un parc, ara ho afirma l’equip de govern. Si l’alcalde de Salt es perd a les Deveses i no sap com arribar al Pla dels Socs, és normal que no sàpiga que aquest espai ja fa 20 anys que és una àrea lúdica i recreativa, encara que no hi hagi tingut cap interès l'ajuntament.

De ben segur que l'alcalde no s’hi ha passejat cap dissabte o diumenge pel pla dels Socs, deu tenir massa feina per passejar-se pel seu poble. Per això no ha vist que els caps de setmana hi ha moltes famílies que gaudeixen d’aquest espai lúdic i recreatiu. L'alcalde tampoc ha vist que a la Font del Paradís del Pla dels Socs l’aigua no és potable, malgrat que ho sap perquè el grup municipal socialista li ha preguntat al respecte en diverses ocasions. No s'ha adonat que el camí que porta al pla dels socs està fet un desastre, i que les naus de Marbres Boadas, a la vora del camí (de propietat municipal) estan plenes d’escombraries i brutícia projectant una imatge deplorable de l'entrada al pla dels Socs.